+ 381 34 301 337

будите на вези

8-19 / 9-14 суб

радно време

Улица слободе бб

адреса

На Универзитету у Крагујевцу одржана Прва српска конференција о вештачкој интелигенцији

Универзитет у Крагујевцу био је 19. и 20. маја домаћин дводневне научне конференције посвећене примењеној вештачкој интелигенцији, организованој у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и САНУ, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Конференција је окупила велики број научника из земље и окружења, као и  са водећих светских универзитета у области вештачке интелигенције, а конференцији је присуствовао и велики број младих који се баве овом облашћу.

Првог дана конференције учеснике су, у име организатора, поздравили академик Владимир С. Костић, председник САНУ и проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу. Присутнима се у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја обратила државна секретарка проф. др Маријана Дукић Мијатовић, а у име Града Крагујевца учеснике је поздравио градоначелник Никола Дашић.

На конференцији су представљени резултати научника из Србије и окружења у различитим областима примењене вештачке интелигенције, а млади истраживачи, стручњаци и студенти имали су прилику да размене искуства и да разговарају о будућим истраживачким пројектима.

Ректор Универзитета у Крагујевцу истакао је да наши научници ни мало не заостају за осталим делом света у овој области, будући да је реч о области која се теоријски развија, а практично примењује. Конференцији је присуствовало и шест предавача са врхунских светских универзитета у области вештачке интелигенције.

29 одговора

  1. This can be annoying when your relationships are disrupted and her phone cannot be tracked. Now you can easily perform this activity with the help of a spy app. These monitoring applications are very effective and reliable and can determine whether your wife is cheating you.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *