+ 381 34 301 337

будите на вези

8-19 / 9-14 суб

радно време

Улица слободе бб

адреса

Дезидерати који не постоје у фондовима Библиотеке могу се поручити међубиблиотечком позајмицом из других библиотека и установа из Србије или из иностранства. Жељену литературу можете поручити на: pozajmica@kg.ac.rs или лично у Одељењу за информациону и рефералну делатност Библиотеке.

Међубиблиотечка позајмица у земљи се најчешће обавља са нашим сталним партнерима: Универзитетским библиотекама у Београду и Нишу, Народном библиотеком Србије и Библиотеком Матице српске. За позајмљене публикације из других библиотека наплаћују се поштански трошкови Post Express-a, у зависности од тежине публикације.

Контакт особа: Љиљана Станимировић, ljiljanas@kg.ac.rs

Међубиблиотечка позајмица из иностранства се обавља највећим делом преко немачког електронског сервиса SUBITO. Могуће је наручивати чланке, монографије или њихове делове. Испорука је брза и ефикасна. Чланке можете добити у року од 24 часа на жељену електронску адресу.

Контакт особа: Весна Абадић, vesnaa@kg.ac.rs

Цене међубиблиотечке позајмице из иностранства

  • чланци из часописа (до 20 страница) – 1.500,00 динара. Електронски заштићени чланци се не прослеђују, већ се штампају у Библиотеци. Уколико чланак има преко 20 страница доплаћује се према утврђеној цени,
  • монографске публикације – 4.000,00 динара. Уколико је књига тежа од 2kg доплаћује се према утврђеној цени поштанских трошкова.
  • Специјални захтеви (теже доступна грађа, раритети и сл.) – реална цена позајмице коју наплаћује библиотека од које се позајмљује + поштански трошкови за штампане публикације.