ORCID идентификатор

Прича о ORCID идентификатору

 

Већ неколико година неки од часописа издавача Вајли (Wiley) користе опцију за прихватање радова аутора ScholarOne Manuscripts. Овакав начин слања радова захтева од стране заинтересованих аутора да то учине посредством ORCID (Open Researcher and Contributor ID) налога.

 

Како би приближили уредништвима часописа, а и ауторима, појам ORCID идентификатора на Вајли Нетворк (Wiley Network) платформи је креирана страница посвећена овој теми. На страници се могу наћи различите информације, почев од дефиниције па до повољности које могу ови идентификатори донети, не само ауторима већ и часописима.

Подсећамо да је пре пар година Рачунарски центар Универзитета у Београду (РЦУБ) на свом Медиа порталу објавио видео материјале – Мала видео школа за ORCID. Ови материјали су намењени свима који (још увек) немају свој ORCID налог, али и онима који га имају, а нису задовољни припадајућим ORCID профилом. Размена података је омогућена са Скопусом (Scopus) и Рисрч Ајдијем (ResearcheID).

На званичној страници ORCID такође постоје корисна упутства и материјали.

Изворник: Кобсон

 

66 / 100

Повезане новости

Нови сајт – DOI УБКГ

DOI УБКГ - нови сајт Универзитетске библиотеке у Крагујевцу са додељеним DOI бројевима   Универзитетска библиотека у Крагујевцу је од јула...

Ћирилица у дигиталном свету

Представљање фонтова Орто РНИДС Ново писмо биће представљено током онлајн скупа „Ћирилица у дигиталном свету“, заказаног за 27. јануар са почетком у...

Pin It on Pinterest