+ 381 34 301 337

будите на вези

8-19 / 9-14 суб

радно време

Улица слободе бб

адреса

Библиографија докторских дисертација Универзитетa у Крагујевцу: 2016-2020

Универзитетска библиотека у Крагујевцу наставља са објављивањем текуће библиографије докторских дисертација одбрањених на Универзитету у Крагујевцу.

У периоду од 1960. до 2020. године публиковано је укупно пет књига Библиографија докторских дисертација и магистарских теза Универзитета у Крагујевцу. четири књиге издате су у штампаном облику, док је пета књига објављена у електронској форми. Прва књига је обухватала раздобље од 1960. до 1990. године, а последња од 2011. до 2015. године. Осим прве књиге, Библиографије докторских дисертација и магистарских теза Универзитета у Крагујевцу, која је обухватала период од тридесет година, све остале израђују се за период од пет година.

Библиографија докторских дисертација Универзитетa у Крагујевцу: 2016-2020, шеста је публикација по реду у текућој библиографији, у електронској је форми и разликује се од досадашњих по томе што не садржи магистарске тезе.

Одбрањене докторске дисертације на факултетима Универзитета у Крагујевцу, које су објављене у периоду од 2016. до 2020. године, достављене су Универзитетској библиотеци у штампаном облику. Дисертације су обрађене у COBISS.SR1 систему, потом депоноване, архивиране у Универзитетски дигитални репозиторијум PHAIDRA.KG2, у подсистем Е-тезе, као и у НаРДуС3, централни репозиторијум, заједнички портал свих докторских дисертацијa на универзитетима у Србији. Дисертације су дигитализоване у PDF формату, са основним метаподацима. Употпуњене су извештајима комисија, записницима са одбрана, потписаним обрасцима, изјавама аутора о оригиналности, као и сагласностима о дигитализацији, обиму искоришћавања дисертације, коришћењем неке од Лиценци креативне заједнице4.

Библиографија докторских дисертација Универзитета у Крагујевцу: 2016-20205, израђена је према Међународном стандардном библиографском опису монографских публика- ција ISBD(M) у COBISS.SR систему.

Аутори монографије су Јелена Владетић и Александар Дучић. Можете је погледати на овом линку: Библиографија докторских дисертација Универзитетa у Крагујевцу: 2016-2020

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *