+ 381 34 301 337

будите на вези

8-19 / 9-14 суб

радно време

Улица слободе бб

адреса

 

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 05. октобра 2023. године, одржан је састанак добродошлице за студенте са партнерских институција, који ће у оквиру Еразмус+ програма у току зимског семестра академске 2023/24. године, похађати наставу на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

 

Једанаест студената са партнерских универзитета из Пољске, Шпаније,Турске, Грчке, Босне и Херцеговине, Русије, Узбекистана и Алжира провешће зимски семестар ове академске године на размени на Економском факултету, Филолошко-уметничком факултету, Агрономском факултету у Чачку, Факултету инжењерских наука у Крагујевцу, као и на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву.

У овој академској години уписана је и прва генерација студената Еразмус Мундус заједничког мастер програма у области биомедицинског инжењеринга EMMBIOME, који Универзитет у Крагујевцу координира и реализује у сарадњи са Универзитетом Патрас (Грчка) и Универзитетом за медицину и фармацију Григор Т. Попа (Румунија). Кроз овај мастер програм 17 студената из 13 земаља, са 3 континента, провешће семестар на Универзитету у Крагујевцу.

Студентима на размени добродошлицу на Универзитет пожелели су проректорка за научноистраживачки рад, проф. др Биљана Петровић, Александра Вуловић, координатор ЕММБИОМ мастер програма и представници Одељења за међународну сарадњу и праћење реализације пројеката Универзитета у Крагујевцу.

Након састанка студенти су обишли Универзитетску библиотеку, Универзитетску галерију, Легат Николе Коке Јанковића, органозован је и обилазак знаменитости града Крагујевца, како би се студенти блииже упознали са историјом и културом овог дела Србије.

По завршетку обиласка Града, у просторијама Студентског културног центра у Крагујевцу организовано је представљање земаља, тако да је сваки студент имао прилику да у краткој презентацији представи своју земљу и обичаје.

Изворник: Сајт Универзитета