+ 381 34 301 337

будите на вези

8-19 / 9-14 суб

радно време

Улица слободе бб

адреса

Анкета о институционалном издаваштву у отвореном приступу

У оквиру пројекта DIAMAS покренута је анкета која има за циљ прикупљање података о институционалном издаваштву у отвореном приступу.

Позив и анкета ће ускоро бити послати великом броју издавача из Србије.

Анкета се налази на следећој адреси, а преглед питања може се видети овде.

Анкета је сложена и обимна. У жељи да помогне издавачима да што потпуније и у што већем броју одговоре на анкету, међународни конзорцијум EIFL организује, у сарадњи са Народном библиотеком Србије и тимом КоБСОН-а, двочасовни вебинар на српском језику.

Вебинар ће се одржати 7. априла 2023. године, с почетком у 11.00 сати, на Zoom-у.

Регистрација је обавезна и форма се налази на следећем линку.

Важне информације у вези вебинара: прочитајте следеће упутство!

Позивамо вас да дођете на вебинар и да у што већем број одговорите на анкету. Прикупљени подаци ће бити обрађени и објављени, а послужиће као основа за развој система подршке издавачима публикација у отвореном приступу (међународни центар за подршку, портал са смерницама и материјалима, база података о институционалном издаваштву и др.). Посебна пажња ће бити посвећена оним издавачима који објављују у тзв. дијамантском отвореном приступу, што је у Србији доминантан модел у научном издаваштву.

Пројекат DIAMAS ће организовати серију сличних вебинара на различитим језицима. Ако желите, можете учествовати и на тим вебинарима.

Више информација можете наћи на адреси: DIAMAS

Изворник: Кобсон