University Library of Kragujevac 

Виртуелне изложбе

  • ПДФ

       У Универзитетској галерији отворена је 6. децембра 2016. године гостујућа изложба „Београдски атлас Јована Цвијића“. Премијерно je била постављена у Галерији САНУ крајем 2015. године, поводом јубилеја - 150 година од рођења географа и научника Јована Цвијића. Аутор изложбе и пратећег каталога је Татјана Корићанац, директор Музеја града Београда. Tим поводом, Универзитетска библиотека у Крагујевцу је представила део свог фонда са делима овог утицајног интелектуалца и великог националног радника. Електpонски каталог изложбе садржи библиографски попис литературе из фонда Библиотеке са сигнатурама. Аутор каталога је Љиљана Станимировић.

jovan-cvijic

 

       Текуће 2016. године навршава се 195 година од рођења и 135 година од смрти класика руске и светске књижевности – Фјодора Михајловича Достојевског. У знак сећања на великог писца, Универзитетска библиотека у Крагујевцу је током месеца новембра представила део свог библиотечког фонда који садржи преведена дела писца и пратећу стручну литературу. Каталог виртуелне изложбе садржи илустровану хронолигију живота и стваралаштва писца, као и одломке из најпознатијих огледа и студија. Аутор каталога је Љиљана Станимировић.

 dostoj

 

       У читаоници Универзитетске библиотеке, од друге половине септембра месеца,  постављена је виртуелна изложба поводом 55 година додељивања Нобелове награде Иви Андрићу. Електронски каталог изложбе садржи биобиблиографски попис литературе из фонда Библиотеке са сигнатурама. Аутор изложбе је Радмила Царевић, виши библиотекар.

andric

                                                                                                                                                                        Аутор фотографије: Стеван Крагујевић, 26.10.1961. године

       У месецу августу,  до половине септембра  2016. године, у читаоници Универзитетске библиотеке постављена је виртуелна изложба - 400 година Шекспира и Сервантеса. Четири века од смрти великана светске књижевности су повод да Библитека укаже на грађу коју поседује у својим фондовима. Аутор изложбе је Радмила Царевић, виши библиотекар.

 

        Универзитетска библиотека  у Крагујевцу је у марту месецу 2016. године,  на основу грађе из свог фонда приредила виртуелну изложбу поводом 120 година од рођења српског сликара Саве Шумановића. Електронски каталог изложбе садржи попис литературе са сигнатурама. Аутор изложбе је Љиљана Станимировић.

 

      У читаоници Универзитетске библиотеке током месеца новембра постављена је виртуелна изложба поводом 100 година од смрти сликарке Надежде Петровић. Аутор изложбе, Љиљана Станимировић је на основу грађе коју поседује Библиотека, приредила електронски каталог.

Налазите се: Пројекти Виртуелне изложбе