University Library of Kragujevac 

Реситал Милана Миладиновића

  • ПДФ

plakat milan

        Пијаниста Милан Миладиновић одржаће реситал Страст, мистика екстаза, предавање поводом 100 година од смрти руског композитора Александра Скрјабина, у Универзитетској галерији, у уторак 09. јуна 2015. године, са почетком у 19 часова.

       Милан Миладиновић, пијаниста и предавач,  је доцент на Академији уметности у Новом Саду за предмете Клавир и Историја клавирског извођаштва. Добитник је бројних награда и признања на домаћим и интернационалним такмичењима. Средњу музичку школу је завршио у Нишу у класи проф. Боривоја Младеновића. Основне и магистарске студије завршио је на АУНС у класи проф. Светлане Богино, а затим је дипломирао на УДК Берлин у класи проф. Фабиа Бидинија. Добитник је стипендија DAAD, Yamaha и Краљевског дома Карађорђевића.
       Имао је преко 200 стандардних реситала у земљи и иностранству, бројне наступе са оркестрима и сарађује са еминентним уметницима у камерној музици. Поред предавања на међународним и домаћим стручним конференцијама и фестивалима, одржао је велики број тематских реситала-предавања. Ово је идеална форма да се студенти, али и најшира публика, упознају са делима и да им се приближи класична музика. Циљ је да се разбију предрасуде да је класична музика нешто тешко и недоступно, чак елитистично. У својим реситалима - предавањима које је држао широм света (на српском, енглеском и руском језику) успешно је промовисао овај концепт и приближио публици дела најзначајнијих страних, али и наших композитора.
Милан Миладиновић је учествоавао на бројним хуманитарним концертима, водио успешну десетогодишњу акцију за куповину концертног клавира у родном Нишу, а био је и први донатор за клавир у Крагујевцу и имао част да први одсвира реситал на њему.

       На овом реситалу - предавању, пијаниста Миладиновић ће публику провести кроз фасцинантну стваралачку трансформацију Александра Скрјабина (1872-1915) која је повезана и са филозофијом, теозофијом и руским мистизмом, а у реситал су укључена најзначајнија дела овог руског генија из сва три његова стваралачка периода.

Налазите се: Насловна