Предавање о Стиву Тешићу

       Позивамо вас на предавање проф. др Љиљане Богоеве Седлар са Факултета драмских уметности, на тему: АМЕРИКА У РОМАНИМА, ДРАМАМА И ФИЛМОВИМА СТОЈАНА СТИВА ТЕШИЋА. Предавање ће бити одржано у Универзитетској галерији, у четвртак, 28. маја у 18:00 часова.

        Професорка Факултета драмских уметности у Београду, Љиљана Богоева Седлар је познавалац дела Стојана Стива Тешића (Steve Tesich), из чијег су рада са постдипломцима Филозофског факултета у Нишу произашли преводи драма објављени у књизи Стојан Стив Тешић: живот и три драме публицисте Зорана Јеремића. 

      Пишући за позориште и филм, Тешић је доживео бројне успехе, међу којима је и Оскар за сценарио филма Breaking away. Постхумно објављен Тешићев роман Кару, преведен на француски, био је 2014. године први на бестселер листи иностраних романа у тој земљи. Тешићеви романи још увек нису преведени у Србији, иако је Министарство за дијаспору Републике Србије 2005. установило награду „Стојан Стив Тешић“ која се додељује писцима српског порекла који пишу на другим језицима.

Фотографије са предавања

dscn0224r

dscn0218r

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 dscn0226