University Library of Kragujevac 

Предавање о Стиву Тешићу

  • ПДФ

       Позивамо вас на предавање проф. др Љиљане Богоеве Седлар са Факултета драмских уметности, на тему: АМЕРИКА У РОМАНИМА, ДРАМАМА И ФИЛМОВИМА СТОЈАНА СТИВА ТЕШИЋА. Предавање ће бити одржано у Универзитетској галерији, у четвртак, 28. маја у 18:00 часова.

        Професорка Факултета драмских уметности у Београду, Љиљана Богоева Седлар је познавалац дела Стојана Стива Тешића (Steve Tesich), из чијег су рада са постдипломцима Филозофског факултета у Нишу произашли преводи драма објављени у књизи Стојан Стив Тешић: живот и три драме публицисте Зорана Јеремића. 

      Пишући за позориште и филм, Тешић је доживео бројне успехе, међу којима је и Оскар за сценарио филма Breaking away. Постхумно објављен Тешићев роман Кару, преведен на француски, био је 2014. године први на бестселер листи иностраних романа у тој земљи. Тешићеви романи још увек нису преведени у Србији, иако је Министарство за дијаспору Републике Србије 2005. установило награду „Стојан Стив Тешић“ која се додељује писцима српског порекла који пишу на другим језицима.

Фотографије са предавања

dscn0224r

dscn0218r

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 dscn0226

 

Налазите се: Насловна