University Library of Kragujevac 

Концерт камерне музике

  • ПДФ

        На концерту камерне музике Народна и популарна музика као инспирација, који ће бити одржан у четвртак, 09. априла 2015. године, у 19.00 часова у Универзитетској галерији, биће премијерно изведене композиције холандског композитора-минималисте Хила Мајернига, Исидоре Жебељан и Бориса Папандопула, као и композиције Бела Бартока.

       Програм концерта има тематске везе са новом применом елемената народне музике у стваралаштву поменутих композитора. Ово је јединствен програм који до сада није извођен у Србији и Програмски одбор Универзитетске галерије  и Универзитетска библиотека са поносом позивају љубитеље музике да уживају у маестралном извођењу сопрана Анете Илић, једне од најистакнутијих вокалних уметника у Србији.
На концерту ће наступити и виолинисткиња Мирјана Нешковић - заменик концертмајстора Београдске филхармоније, контрабасиста Бобан Стошић, перкусиониста Мирослав Карловић - професор Факултета музичке уметности, Борислав Чичовачки - професор Филолошко-уметничког факултета и Александар Стефановић - сарадник ФИЛУМ-а.

koncertapril

Налазите се: Насловна