University Library of Kragujevac 

Гејмификација у библиотекама

  • ПДФ

gam2

У петак, 12. децембра 2014. године у читаоници перидике Универзитетске библиотеке у Крагујевцу, са почетком у 11 часова, др Младен Чуданов са Факултета организационих наука Универзитета у Београду одржаће предавање ''Гејмификација у библиотекама''. Др Чуданов ће представити основе теорије гејмификације и указати на теоријске могућности за унапређење пословања библиотека увођењем елемената игара у пословне процесе.

Радионица ''Гејмификација у библиотекама – практични приступ'', намењена за оне полазнике који намеравају да искористе у свакодневној пракси сазнања из области гејмификације, биће одржана у рачунарској учионици Универзитетске библиотеке, са почетком у 13 часова.

Гејмификација је пракса увођења елемената игара у пословно окружење. Велики број организација у многим профитним делатностима већ дуже време користи ову технику како би унапредиле своје пословање. Библиотеке широм света тек почињу да користе предности које гејмификација пружа и за непрофитни сектор. Предавање и радионица ''Гејмификација у библиотекама'' одржавају се у оквиру пројекта ''Универзитетска библиотека ''Светозар Марковић'' за мрежу вискошколских и јавних библитоека: пренос знања, садржаја и програма'' Министарства Културе и информисања Владе Републике Србије.

Налазите се: Насловна