University Library of Kragujevac 

Солистички концерт

  • ПДФ

 

Карољ Марочик  је рођен 1961. године.  Флауту је дипломирао у Београду на ФМУ у класи проф. Миодрага Азањца. Од 1978-1988. године је члан уметничког ансамбла „Хор флаута“. Са овим ансамблом је остварио преко сто концерата и велики број трајних снимака. Издата су два ЦД-а у продукцији РТС-а са извођењима овог ансамбла. Наступа и  као солиста и као члан  Tријa флаута, са којим је од 2009. године остварио велики број целовечерњих концерата и наступа.
Педагогијом се бави од 1983. године. Са ученицима осваја преко 90 награда. Предаје флауту као ванредни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. У току десетогодишњег рада на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, са студентима, осваја преко 50 награда на домаћим и страним такмичењима- дисциплине флаута и камерна музика. Дипломске и Основне студије у класи проф. Марочика до сада је завршило десет студената. Многи од њих су наставили усавршавање у иностранству, као и на нашим музичким академијама, а један део се успешно бави педагошким радом. 
Добитник  је награда Савеза удружења музичких и балетских педагога Србије за истакнуте педагошке резултате 1996. и 2000. године. Редовно одржава семинаре, курсеве и предавања у разним градовима Србије и Црне Горе. Узима учешће у раду жирија на многим такмичењима флауте и камерне музике.
Невена Миловановић рођена је 1987. године у Крагујевцу. Школовање  је започела  у шестој години. Нижу и средњу музичку школу завршила је у класи професорке Наталије Томић. Основне и специјалистичке студије на Факултету Музичке Уметности у Београду студирала је у класи професорке Маје Рајковић. Током школовања је похађала семинаре  професора: Јурија Кота (Украјина), Лидије Станковић (Србија), Константина Богина (Русија), Александра Маџара (Србија), Нине Макарове (Русија), Рите Кинке (Србија).
Током школовања учествује на свим битним такмичењима у земљи и осваја награде. Најзначајније награде на студијама су: прва награда на међународном такмичењу „Gradus ad Parnasum“ у Крагујевцу 2005. године,  и прво место на међународном такмичењу „Охридски бисери“ у Охриду (Македонија) 2006. године.

Налазите се: Насловна