University Library of Kragujevac 

Изложба слика Момчила Антоновића

  • ПДФ

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетска библиотека позивају Вас на отварање изложбе слика Момчила Антоновића Куће које чувају успомене у Универзитетској галерији, у петак 19. априла 2013. године од 19.00 часова.

m.antonovic-plakat

Момчило Мома Антоновић (1938) у родном граду Крушевцу завршио је основну школу, а гимназију у Краљеву. Дипломирао је на Академији ликовних уметности у Београду 1963. године, у класи редовног професора Недељка Гвозденовића. Код истог професора завршио је и постдипломске студије. Члан је УЛУС-а од 1964. године. Био је редовни професор на предметима сликање и цртање, два пута продекан за наставу и у три мандата декан Факултета ликовних уметности у Београду. Био је гостујући професор на факултетима у Будимпешти и Единбургу 1989. године. Усавршавао се на студијским путовањима у Француској, Италији, Грчкој, САД, Шпанији, Немачкој, Мађарској, Шкотској, Холандији…

У својој богатој излагачкој делатности Момчило Антоновић је приредио 120 самосталних изложби и учествовао на преко 700 групних изложби. Учесник је многобројних ликовних колонија у земљи и иностранству.

Налазите се: Насловна