University Library of Kragujevac 

Изложба - ''Од италијанске ренесансе до савременог италијанског дизајна''

  • ПДФ

У оквиру Дана италијанске културе у Крагујевцу, који се одржавају од 18. марта до 19. априла 2013. године, у уторак 9. априла од 18.00 часова у Универзитетској галерији отвара се изложба ОД ИТАЛИЈАНСКЕ РЕНЕСАНСЕ ДО САВРЕМЕНОГ ИТАЛИЈАНСКОГ ДИЗАЈНА.

Учесници: студенти и наставници Катедре за унутрашњу архитектуру Одсека за примењену уметност ФИЛУМ-а.
Музичка тачка: Наполитанске песме - Војислав Спасић, тенор и Никола Поповић, гитара (Одсек за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета).

Концепција изложбе Од италијанске ренесансе до савременог италијанског дизајна замишљена је као историјски, културни и уметнички пре­глед уметности и архитектуре италијанске ренесансе. Италија као колевка многих европских култура од Венеције, Фиренце и Рима, где је за­почео препород у периоду ренесансе, па до Милана који је данас један од водећих центара уметности и дизајна у свим доменима уметничког стваралаштва, сугерише процес стал­ног истраживања, иновативности, напретка и промене.

Радови који ће бити изложени су остварења студената III и IV године основних студија Катедре за унутрашњу архитектуру, на предметима: Стилска унутрашња архитектура и Основи пројектовања стил­ског ентеријера (професор: Данијела Димковић, доцент), те Основи пројектовања и стан­дардизације у ентеријеру и Основи пројектовања и типологија намештаја (професор: Ка­тарина Ерор, доцент). Студенти су учествовали на конкурсу Creative space Serbia 2013, а студент IV године, Стеван Ђуровић је један од петоро изабраних учесника, чиме је добио прилику да своје пројекте (дрвена футрола за паковање постељине под називом Не Ко и подна лампа под називом Луна) изложи на сајму у Милану, априла 2013. године.

Налазите се: Насловна