University Library of Kragujevac 

Концерт Стефана Ђоковића

  • ПДФ

У понедељак, 23. јануара 2012. године са почетком у 20.00 часова, у Универзитетској галерији у Библиотеци биће одржан концерт Стефана Ђоковића (клавир). Гости на концерту ће бити Александра Стојиљковић (виолина) и Јован Поповић (виолончело). На програму ће бити изведене композиције Листа, Моцарта, Хајдна, Шуберта, Вагнера и Копланда.

Стефан Ђоковић, пијаниста, тенор, је рођен 07.10.1990. године у Крагујевцу. 2008. године завршава СМС "Мокрањац", одсек клавир, у класи проф. Мирјане Ђорђевић. Тренутно је студент завршне године основних студија клавира на ФДУ Београд, у класи проф. Маје Рајковић. Током свог пијанистичког школовања добио је бројне похвале и награде на такмичењима, као што су: Друга награда на Републичком такмичењу 2007, Лауреат на такмичењу "Ватрослав Лисински" 2008. године.

Упоредо је ученик трећег разреда СМС "Мокрањац" у Београду, одсек соло певање, у класи проф. Сање Пљакић. Током свог досадашњег школовања освојио је велики број награда на националним и интернационалним такмичењима, као што су: Прва награда на такмичењу "Лазар Јовановић" 2008, Прва награда на такмичењу "Никола Цвејић" у Руми 2009, Лауреат категорије на међународном такмичењу "Лазар Јовановић" 2009, Прва награда на такмичењу соло певача "Бруна Спилер" 2010, Лауреат на фестивалу "Амадеус" 2011, Прва награда на Републичком такмичењу 2011. године и исте године учествује на мајсторском курсу маестра Петра Дворског, у оквиру ког наступа на Гала затварању 56-ог музичког фестивала у Piest’any у Словачкој са оркестром Staatsoper Banska.

Налазите се: Насловна